Nexia hedres med prestisjepriser

Nexia International, som BHL har vært en del av helt siden 2001, er blitt kåret til årets nettverk under Digital Accountancy Awards 2021.

Nytt fra revisor 09/2021
24 tips til årsoppgjøret | For regnskapspliktige virksomheter nærmer det seg tid for årsoppgjøret og mange ting skal forberedes og komme på rett plass.
BHL DA utvider staben

Er du ute etter nye utfordringer innen tradisjonell revisjon og/eller borevisjon? BHL DA søker i disse dager etter dyktige revisorer med to til fem års erfaring. Kanskje er du den rette for oss!

 

Nytt fra revisor 08/2021

I forslaget til statsbudsjett for 2022 foreslås det blant annet lettelser i inntekts- og formuesskatten, jobbfradrag for unge, redusert elavgift og gunstigere reisefradrag for pendlere.

Nytt fra revisor 07/2021

I årets sjuende nyhetsbrev omtales en del av regelendringene som har skjedd i løpet av sommermånedene og som har betydning for mange virksomheter.

Nytt fra revisor 06/2021

I dette nyhetsbrevet ser vi på SkatteFUNN-søknaden og på frivillige organisasjoners mulighet for å søke om momskompensasjon. 

Nytt fra revisor 05/2021

I revidert nasjonalbudsjett 2021 foreslås blant annet en ny og gunstigere aksjeopsjonsordning, at lønnsstøtteordningen forlenges ut august, men at det ikke blir innført en arbeidsgiverperiode II ved permitteringer.

Nytt fra revisor 04/2021

I denne utgaven av Nytt fra revisor finner du nyttige tips og råd for utarbeidelse av skattemeldingen. I tillegg har vi laget en kort oversikt over de siste og viktigste endringene i de forskjellige kompensasjonsordningene.

Nytt fra revisor 03/2021

I dette nyhetsbrevet kan du lese om reglene som gjelder for gjennomføring av generalforsamlingen i et aksjeselskap.

Nytt fra revisor 02/2021

I dette nyhetsbrevet kan du lese om den nye kompensasjonsordningen for næringslivet der staten kan gi et tilskudd til å dekke en andel av en virksomhets uunngåelige faste kostnader.

Nytt fra revisor 01/2021

I samarbeide med Den norske Revisorforeningen tilbyr vi våre kunder og forbindelser elektronisk utsendelse av nyhetsbrevet Nytt fra revisor 10-12 ganger pr. år.  Januarbrevet omhandler skatte- og avgiftsendringer for 2021. 

Årets viktigste julegave

BHL har som i tidligere år valgt å støtte Barnekreftforeningen gjennom å gi en julegave.

Statsbudsjettet 2021

Regjeringen framla den 7. oktober 2020 forslag til statsbudsjett for 2021. De viktigste endringene innenfor skatter og avgifter oppsummeres nedenfor.

 

Revisorforeningens koronaside

Har du sjekket ut Revisorsforeningens samleside for koronarelaterte tiltak? Nå er det enda enklere å navigere seg frem til de ulike temaene:

 

Regjeringen foreslår midlertidig lov om rekonstruksjon

Dagens regelverk tillater konkurstruede bedrifter få virkemidler i gjeldsforhandlinger. Nå foreslår regjeringen en midlertidig lov for å hjelpe bedriftene med rekonstruksjon av virksomheten.

Utsettelse av skatteinnbetalinger

Forskrift om utsettelse av skatteinnbetalinger for å avhjelpe konsekvensene av Covid-19-utbruddet ble fastsatt av Finansdepartementet 7. april 2020.

 

Nyheter innen økonomi

Koronasituasjonen krever stadig endringer av regelverk, støtteordninger og tiltak. I det følgende presenteres en kortfattet oppdatering på nyheter innen økonomi.

Redusert merverdiavgiftssats

Stortinget fattet 31. mars vedtak om reduksjon av lav merverdiavgiftssats fra 12 % til 6 %. Reduksjonen varer i perioden 1. april til og med 31. oktober 2020.

 

Regjeringens nye tiltak

27. mars 2020: Regjeringen har i dag lagt frem ytterligere økonomiske tiltak for å avhjelpe konsekvensene av koronavirusutbruddet. Tiltakene som oppsummeres under er rettet mot bedrifter og enkeltpersoner som grunnet den ekstraordinære situasjonen har mistet deler av sin inntekt. Videre er en rekke vedtak sanksjonert i statsråd, også disse oppsummeres i det følgende.

Forslag til kildeskatt på renter og royalty mv.

Finansdepartementet har sendt ut på høring et forslag om innføring av kildeskatt på renter samt royaltyutbetalinger til nærstående selskaper.

Statsbudsjettet 2020

Regjeringen framla den 7. oktober 2019 forslag til statsbudsjett for 2020. De viktigste endringene innenfor skatter og avgifter oppsummeres nedenfor:

Er du vår nye kollega?

BHL DA søker fra tid til annen nye medarbeidere både innen tradisjonell revisjon og til vår avdeling for insolvens og restrukturering. Ta gjerne kontakt om du er interessert, også i de perioder vi ikke har aktive annonser. 

 

Insolvens og restrukturering

Ønsker du å bistå bedrifter i økonomiske vanskeligheter og arbeide med Norges største konkurser?

 

 

Behandling av personopplysninger

Denne personvernerklæringen forteller hvordan BHL DA og BHL Accounting AS samler inn og bruker personopplysninger. Målet er å gi deg overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Forslag til Statsbudsjett for 2019

Mandag 8. oktober fremla Regjeringen forslag til Statsbudsjett for 2019. Vi har i det følgende sammenfattet de viktigste endringene vedrørende skatt og avgift.

Foretaksregisteret | Viktige datoer

Dersom man ønsker å fusjonere, fisjonere, avvikle eller utføre kapitalnedsettelse med virkning for inneværende år, er det viktig å overholde enkelte tidsfrister for registrering i Foretaksregisteret.

 

Revidert nasjonalbudsjett 2018

Revidert nasjonalbudsjett ble fremlagt tirsdag 15. mai 2018, og nedenfor fremgår foreslåtte endringer innen skatte- og avgiftslovgivningen av generell interesse.

Endringer innen skatt og regnskap

I oktober 2017 ble eget nyhetsbrev i forbindelse med fremleggelse av statsbudsjettet sendt ut til våre kunder og forbindelser. I det følgende oppsummeres et sammendrag av utvalgte endringer innen skatt og regnskap.

Velkommen til BHL

Rett i forkant av påsken 2018 kan vi med glede ønske velkommen til våre nye nettsider. Vi har tatt med oss det meste av innholdet fra den gamle hjemmesiden, men med ny layout, freshe bilder og enklere navigering.

Member of Nexia International, full disclaimer